Voting

Thursday, December 16, 2010

keikhlasan Diri


Keikhlasan  itulah sesuatu yg sukar di lakukan hanya melalui hati yg benar2 bersih dan suci.Yang penting tujuan kita…….tidak kerana yang lainnya hanya mencari keredhoan Allah.Tak usahlah kita bangkit2kan lah segalala yg kita lakukan ,biarlah Allah memberi ganjarannya. Lupakan segala kebaikan yg kita taburkan agar kita tidak merasa riak dan bangga diri segala yg kita lakukan. Sebenarnya tiap yang baik yg  kita lakukan adalah atas rahmat Allah .Dia Yg Maha Pengasih yg telah memilih kita untuk melakukan segala kebaikkan itu.So, tak ada apa yg nak di banggakan. Malunya kalau dah tuntut ilmu tentang hubungan dengan Allah. Kerdilnya rasa diri ini aapabila ku tahu Engkau sentiasa Melihat  hati ini dan segala pergerakanku.Ku inginkan agar dapat bersujud kepada Mu sehingga akhir nanti,dapat membaca Al Quran Mu tanpa rasa letih  dan lesu malah penuh khusyuk dan lapang,ku inginkan agar dapat berzikir kepada Mu  dgn penuh kerinduan. Ku inginkan sahabat yg apabila ku pandang wajahnya , tambah keimananku , kuat keazamanku untuk beribadat kepadaMu. Aku sering tidur dalam kedengaran Al Quran yg dialunkan di telingaku….kadang2 suara itu adalah suara ku sendiri dan kadang2 suara itu tidak ku kenali. Ku tahu  ini peringatan dari Illahi ………..Moga aku dapat menjadi insan yg di redhoi lagi di kasihi. Ya Allah, lindungilah diri in dari segala yg membinasakan ku. Kasihanilah diri ini yg yang masih jauh perjalanan menuju ketahap yg diredhoi……

2 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan .. tengok jgn x tengok.. sila klik disini dan klik disini. Juga tutor 4 the latest read more klik disini.
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    Blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis dan memberi info.. Semoga sejahtera dan sentiasa diberi keberkatan olehNya.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete